Rostit de pollastre

INGREDIENTS (4 persones):

– 1 pollastre a octaus
– 2 cebes petites
– 1 cap d’alls sencera
– oli d’oliva
– una copa de xerès sec
– sal i pebre
PREPARACIÓ:
1. Salpebreu la carn i poseu al foc una cassola, prou grossa, amb un dit d’oli d’oliva.
2. Quan l’oli sigui calent, hi aneu posant la carn, les cebes i la cabessa d’alls.
3. Deixeu-ho enrossir a poc a poc i quan estigui ben ros hi afegiu una copa de xerès i prou aigua perquè cobreixi la meitat de la carn.
4. Deixeu-ho al foc fins que sigui ben cuit.
Si és un rodó de vedella o un llom de porc el feu sencer i després el retireu per tallar-lo a talls i fer la xup-xup en el mateix suc desgreixat. La ceba i l’all els podeu triturar i afegir-ho a la cassola juntament amb una picada d’ametlles.